Preliminarna študija zaščite vodotokov na področju kanalizacijskega sistema Grosuplje - Šmarje Sap

Aleš Zaviršek (2008) Preliminarna študija zaščite vodotokov na področju kanalizacijskega sistema Grosuplje - Šmarje Sap. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (3766Kb)
  [img] Arhiv (ZIP)
  Prenos (215Mb)

   Povzetek

   Diplomska naloga obravnava zaščito vodotokov in dimenzioniranje zadrževalnih bazenov na področju kanalizacijskega sistema Grosuplje–Šmarje - Sap. Uvodni del naloge opisuje obravnavano območje (topografske in hidrografske značilnosti) in obstoječe stanje kanalizacijskega sistema. Podrobneje so opisane značilnosti vodotokov in njihovo onesnaženje. Osrednji del naloge opisuje zadrževalne bazene in njihovo dimenzioniranje po nemških smernicah ATV-A 128. Smernice zahtevajo večje število podatkov, ki jih je potrebno predhodno analizirati. Potrebno prostornino določajo na osnovi letnih obremenjevanj odvodnika s prelitimi odtoki, katerih koncentracije morajo biti v dopustnih mejah. V zadnjem delu je prikazano dimenzioniranje zadrževalnih bazenov na območju kanalizacijskega sistema Grosuplje–Šmarje - Sap. Kanalizacijski sistem je v večini mešanega tipa in vsebuje 11 razbremenilnih objektov, ki razbremenjujejo mešane odtoke v vodotoke Grosupeljskega polja in posledično onesnažujejo reko Krko. Prvi val razbremenjenih odtokov je še posebej ob daljšem sušnem obdobju, spomladi in jeseni, kjer koncentracije spranih onesnažil dosežejo visoke vrednosti, potrebno zadržati in ga v celoti odvesti na čistilno napravo. Na kanalizacijskem sistemu Grosuplje–Šmarje - Sap sem poleg vsakega razbremenilnega objekta predvidel zadrževalni bazen in določil njihove potrebne efektivne prostornine. Na primeru zadrževalnega bazena Šmarje - Sap sem podrobneje predstavil samo dimenzioniranje in ga umestil v prostor. Sestavil sem tudi aproksimativni predračun stroškov s popisom del za izgradnjo zadrževalnega bazena Šmarje - Sap.

   Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
   Dodatne informacije: Delu je priložena datoteka s prilogami.
   Ključne besede: mešani kanalizacijski sistem, vodotok, onesnaţenje, zadrţevalni bazen, standard ATV-A 128E
   Število strani: 78
   Obseg in dodatki: 78 str., 1 pregl., 4 graf., 5 sl., 85 en.
   Jezik vsebine: slovenščina
   Mentor / Somentorji:
   Ime in priimekIDFunkcija
   izr. prof. dr. Jože Panjan85Mentor
   asist. dr. Mario Krzyk205Somentor
   Datum in ura zagovora: 02 julij 2008
   Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4114785)
   Ustanova: Univerza v Ljubljani
   Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
   Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za okoljsko gradbeništvo > Katedra za mehaniko tekočin z laboratorijem (KMTek)
   Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za okoljsko gradbeništvo > Inštitut za zdravstveno hidrotehniko (IZH)
   ID vnosa: 893
   URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/893

   Akcije (potrebna je prijava)

   Pregled vnosa

   Prenosi dokumenta

   Še več statistike za to delo...