Spletna aplikacija za določitev faktorja obnašanja in projektnega spektra po EC8

Andrijano Zera (2010) Spletna aplikacija za določitev faktorja obnašanja in projektnega spektra po EC8. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (2682Kb)
  [img] Arhiv (ZIP)
  Prenos (991Kb)

   Povzetek

   Diplomska naloga obravnava spletno aplikacijo, ki določa faktor obnašanja q in projektni ter elastični spekter odziva. Izdelana je z namenom, da olajša delo inţenirjem, saj je določanje faktorja obnašanja q in projektnega spektra odziva precej zamudno. Uporabniški vmesnik je izdelan v obliki spletnih strani z dinamičnimi elementi in diagrami, ki se v celoti izvajajo v spletnem brskalniku. V diplomski nalogi so opisani vsi parametri, ki vplivajo na določitev faktorja obnašanja q in spektra odziva, kot določa SIST EN 1998 – Evrokod 8. Opisani so tudi sistemi za podporo odločanju. Glede na naravo določanja faktorja obnašanja q in projektnega spektra odziva je izbran najustreznejši sistem, ki ga je bilo moč učinkovito implementirati v računalniškem sistemu. Diplomska naloga je sestavljena iz treh delov. V prvem delu smo analizirali predpise, ki so osnova za izdelavo spletne aplikacije. V drugem delu so predstavljeni sistemi za podporo odločanju, v tretjem delu pa je predstavljen načrt spletne aplikacije z opisom tehnologij spletnih aplikacij. Prikazana je tudi implementacija spletne aplikacije v izbrano programsko okolje ter opisi vseh JavaScript funkcij. Aplikacija je internacionalizirana in jo je moč enostavno nadgraditi, razširiti in lokalizirati.

   Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
   Dodatne informacije: Delu je priložena datoteka s prilogami.
   Ključne besede: standard Evrokod 8, faktor obnašanja, projektni spekter odziva, sistemi za podporo odločanju, diagrami vpliva, odločitvene tabele, spletna aplikacija, tehnologije na strani odjemalca
   Število strani: 60
   Obseg in dodatki: 60 str., 15 pregl., 15 sl., 9 en.
   Jezik vsebine: slovenščina
   Mentor / Somentorji:
   Ime in priimekIDFunkcija
   viš. pred. dr. Tomo Cerovšek250Mentor
   izr. prof. dr. Matjaž Dolšek216Somentor
   Datum in ura zagovora: 02 april 2010
   Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4962401)
   Ustanova: Univerza v Ljubljani
   Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
   Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za gradbeno informatiko (KGI)
   Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za konstrukcije in potresno inženirstvo (KKPI)
   ID vnosa: 878
   URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/878

   Akcije (potrebna je prijava)

   Pregled vnosa

   Prenosi dokumenta

   Še več statistike za to delo...