Analiza vpliva parametrov na kakovost prelite vode in volumne zadrževalnih bazenov po standardu ATV-A 128E

Andreja Rutar (2008) Analiza vpliva parametrov na kakovost prelite vode in volumne zadrževalnih bazenov po standardu ATV-A 128E. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (2931Kb)
  [img] Arhiv (ZIP)
  Prenos (212Kb)

   Povzetek

   Diplomska naloga obravnava nemški tehnični standard ATV-A 128E, ki se uporablja za projektiranje hidrotehničnih objektov s prelivom na mešanih kanalizacijskih sistemih. Naloga je razdeljena v štiri smiselne sklope, bistveni del pa predstavlja postopek določanja volumnov zadrževalnih bazenov in parametre, ki se pri tem uporabljajo. Prvi del naloge opisuje zadrževalno-razbremenilne objekte, njihov namen in delovanje. V drugem delu so obravnavana izhodišča standarda. Opisani so parametri, ki jih standard zajema ter postopek določanja zadrževalnih volumnov. V tretjem delu naloge je predstavljen primer določitve zadrževalnih volumnov za KS Velenje – Šoštanj. Zadnji del diplomske naloge pa analizira vpliv vhodnih parametrov na specifični zadrževalni volumen za primer treh bazenov na območju KS Velenje – Šoštanj in podaja izsledke podobne raziskave iz tuje literature. Z analizo ugotovimo, kateri parametri pomembno vplivajo na volumen zadrževalnega bazena in kateri parametri nanj nimajo velikega vpliva. Rezultat take analize je torej kriterij, ki nam pove, pri določanju katerih parametrov moramo biti posebno previdni. Približno ocenjevanje pomembnih parametrov namreč lahko vodi do neprimernega dimenzioniranja.

   Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
   Dodatne informacije: Delu je priložena datoteka s prilogami.
   Ključne besede: mešani kanalizacijski sistemi, razbremenilniki, zadrževalni bazeni, standard ATV-A 128E, analiza zadrževalnih volumnov
   Število strani: 86
   Obseg in dodatki: 86 str., 5 pregl., 43 sl., 46 en.
   Jezik vsebine: slovenščina
   Mentor / Somentorji:
   Ime in priimekIDFunkcija
   izr. prof. dr. Jože Panjan85Mentor
   asist. dr. Mario Krzyk205Somentor
   Datum in ura zagovora: 31 januar 2008
   Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=3942241)
   Ustanova: Univerza v Ljubljani
   Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
   Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za okoljsko gradbeništvo > Katedra za mehaniko tekočin z laboratorijem (KMTek)
   Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za okoljsko gradbeništvo > Inštitut za zdravstveno hidrotehniko (IZH)
   ID vnosa: 826
   URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/826

   Akcije (potrebna je prijava)

   Pregled vnosa

   Prenosi dokumenta

   Še več statistike za to delo...