Izdelava operativnega plana za poslovno - stanovanjski objekt in njegova spremljava

Jure Jerele (2006) Izdelava operativnega plana za poslovno - stanovanjski objekt in njegova spremljava. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (3460Kb)
  [img] Arhiv (ZIP)
  Prenos (288Kb)

   Povzetek

   Diplomsko delo obravnava operativno planiranje, ki ga prikazuje na primeru poslovno- stanovanjskega objekta, ki se gradi v Novem mestu. Delo predstavljai planiranje in vodenje projekta ter kontrolo na podlagi plana. Tehnoekonomski elaborat nam opisuje, na kaj moramo biti pozorni, kateri dokumenti so pomembni pri izgradnji objekta in kako lahko spremljamo in kontroliramo projekt s pomočjo terminskih in finančnih planov, gradbenega dnevnika in knjige obračunskih izmer. Nadalje je opisan objekt od zasnove do konstrukcije in uporabljenih materialov. Podrobneje je opisana gradbena pogodba, v kateri so med drugimi opisi tudi pogodbena vrednost, roki, penali in premije. Glavni namen naloge je izdelava kakovostnega operativnega plana za poslovno-stanovanjski objekt ter njegova spremljava. Izdelani so pripadajoči plani, kot so struktura virov, histogram porabe delovne sile in mehanizacije ter finančni tok. Sledi realizacija in analiza časovnega spremljanja objekta in s tem povezanih stroškov. Narejena je primerjava stroškov pridobljenih v programu in določenih v pogodbi. Prikazan je dobiček, pridobljen z razlikami med projektiranimi in dejanskimi količinami. Obdelana je poraba virov, in s pomočjo dobavnic in vsakodnevnega spremljanja opisana tudi dejanska poraba enega izmed njih (betona). Kot zaključek je opisano, katere podatke potrebujemo za dober plan in kaj je uporabno za spremljanje realizacije objekta.

   Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
   Dodatne informacije: Delu je priložena datoteka s prilogami.
   Ključne besede: Planiranje projekta, pogodba ''na ključ'', tehnoekonomski elaborat, vodenje, spremljava, finančni tok, gradbeni dnevnik.
   Število strani: 73
   Obseg in dodatki: 73 str., 7 pregl., 21 sl., 5 pril.
   Jezik vsebine: slovenščina
   Mentor / Somentorji:
   Ime in priimekIDFunkcija
   izr. prof. dr. Jana Šelih331Mentor
   viš. pred. dr. Aleksander Srdić153Somentor
   Datum in ura zagovora: 19 december 2006
   Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=3404897)
   Ustanova: Univerza v Ljubljani
   Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
   Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za operativno gradbeništvo (KOG)
   ID vnosa: 803
   URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/803

   Akcije (potrebna je prijava)

   Pregled vnosa

   Prenosi dokumenta

   Še več statistike za to delo...