Izdelava preglednic in grafikonov za dimenzioniranje armiranobetonskih prerezov v skladu z evropskim standardom EN 1992-1-1:2004

Mojca Horvat (2006) Izdelava preglednic in grafikonov za dimenzioniranje armiranobetonskih prerezov v skladu z evropskim standardom EN 1992-1-1:2004. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (2878Kb)
  [img] Arhiv (ZIP)
  Prenos (237Mb)

   Povzetek

   Diplomska naloga obravnava dimenzioniranje armiranobetonskih prerezov v mejnih stanjih nosilnosti z uporabo preglednic in diagramov po evropskem standardu EN 1992. Z grafi izkoriščenosti armature pa se dotakne tudi mejnih stanj uporabnosti. Pri izdelavi preglednic sem težila k ve ji poenostavitvi predhodnega računa potrebnih parametrov. Preglednice za enoosno veliko ekscentričnost so podane tako za posamezne kvalitete materialov kakor tudi neodvisno od kvalitete materiala, dodatno pa nam nudijo možnost upoštevanja utrditve armature. Pri mali ekscentričnosti lahko dimenzioniranje prerezov poenostavimo s preglednicami, ki nam podajo optimalno količino armature, s čimer brez zamudnega iskanja primernih parov deformacij betona na robovih zagotovimo minimalni prerez armature pri določeni obremenitvi. Interakcijski diagrami so za izbrane oblike prerezov izdelani z in brez upoštevanja utrditve armature. V mejnem stanju uporabnosti lahko preprosto preverimo izkoriščenost armature s podanimi ustreznimi grafi za izkoriščenost armature, ki je podana v odvisnosti od obremenitve, stati ne višine prereza in stopnje armiranja. V računih v mejnem stanju uporabnosti lahko hitro preverimo izkoriščenost armature z grafi za izkoriščenost armature, ki je podana v odvisnosti od stati ne višine prereza in pri določenih stopnjah armiranja.

   Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
   Dodatne informacije: Delu je priložena datoteka s prilogami.
   Ključne besede: armiranbetonske konstrukcije, armiranobetonski prerezi,dimenzioniranje
   Število strani: 89
   Obseg in dodatki: 89 str., 66 pregl., 24 graf., 15 sl., 148 en.
   Jezik vsebine: slovenščina
   Mentor / Somentorji:
   Ime in priimekIDFunkcija
   doc. dr. Jože Lopatič69Mentor
   Datum in ura zagovora: 27 februar 2006
   Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=3037793)
   Ustanova: Univerza v Ljubljani
   Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
   Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za masivne in lesene konstrukcije (KMLK)
   ID vnosa: 799
   URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/799

   Akcije (potrebna je prijava)

   Pregled vnosa

   Prenosi dokumenta

   Še več statistike za to delo...