Dostopnost prebivalstva do javnih dejavnosti z javnim potniškim prometom v Občini Trebnje

Damijan Kiderič (2008) Dostopnost prebivalstva do javnih dejavnosti z javnim potniškim prometom v Občini Trebnje. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (2655Kb)

  Povzetek

  Diplomska naloga predstavlja probleme, analize in ugotovitve na področju dostopnosti prebivalstva s sredstvi javnega potniškega prometa, do storitvenih dejavnosti na lokalni ravni na primeru Občine Trebnje. Opravljene so bile tri različne analize. Prva analiza je bila opravljena za čas delavnikov, druga za čas šolskega pouka in tretja skupaj za čas delavnikov in čas šolskega pouka. S pomočjo GIS programskega okolja so v nalogi predstavljene dnevne frekvence prehodov avtobusov skozi posamezna postajališča v občini, gostote prebivalstva na območju postajališč ter akumulacijski tokovi največjega števila potencialnih potnikov na vožnji proti središču občine. Podrobneje so predstavljene mrežne analize storitvenih območij v cestnem omrežju. Predstavljeni so tudi rezultati anonimne ankete o dostopnosti prebivalstva do oskrbnih dejavnosti s sredstvi javnega potniškega prometa (JPP) in uporabi spleta. Z analizami smo prišli do ugotovitev, da je dnevnih prevozov v središče občine bistveno premalo ter da linije v občini niso ustrezno razporejene. Temu ustrezna je tudi dejanska uporaba JPP, saj dnevno uporablja JPP le dobrih 11 % vseh uporabnikov. Zaradi vse boljših in hitrejših internetnih povezav je uporabnikov interneta vse več, saj le tega uporabljata dobri dve tretjini anketirancev.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: analiza dostopnosti, javne dejavnosti lokalne ravni, javni potniški promet, občinsko središče, storitvena območja
  Število strani: 66
  Obseg in dodatki: 66 str., 23 graf., 3 pregl., 36 sl.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  doc. dr. Alma Zavodnik Lamovšek145Mentor
  asist. dr. Marjan Čeh206Somentor
  Datum in ura zagovora: 30 maj 2008
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4072033)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za geodezijo > Katedra za geoinformatiko in katastre nepremičnin (KGKN)
  Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za geodezijo > Katedra za prostorsko planiranje (KPP)
  ID vnosa: 604
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/604

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...