Analiza poteka gradbene investicije skozi posamezne faze graditve za izbrani objekt

Jure Jančič (2009) Analiza poteka gradbene investicije skozi posamezne faze graditve za izbrani objekt. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (3817Kb)

  Povzetek

  Diplomsko delo obravnava recikliranje bitumenskih zmesi. Osredotoča se na reciklažo po vročem postopku v asfaltnem obratu. Najprej so predstavljene najznačilnejše poškodbe, ki nastanejo na vozni površini. Kadar te poškodbe pričnejo slabšati prometno varnost je potrebna obnova vozišča. V naslednjem poglavju so predstavljeni trije najznačilnejši postopki recikliranja bitumenskih vozišč (reciklaža na licu mesta; vroči in hladni postopek ter recikliranje po hladnem postopku v asfaltni bazi). Predstavljena je tudi izbira predhodne sestave v kateri se določi vsebnost bitumna in zmes kamnitih zrn. Pri predhodni sestavi je potrebno predvideti tudi kam se bo po preteku življenjske dobe odpeljalo odpadni material. Peto poglavje se v celoti nanaša na recikliranje bitumenskih zmesi po vročem postopku v asfaltnem obratu. Predstavljena sta oba načina polnjenja (saržni in kontinuirani) in tehnične spremembe, ki so potrebne na asfaltnih bazah, da postanejo primerne za uporabo asfaltnega granulata. V Sloveniji se uporablja le saržni način polnjenja, ki je tudi primernejši za vozišča, ki so obremenjena z največjimi prometnimi obremenitvami. Dodano je poglavje o emisijah, ki se sproščajo pri proizvodnji asfaltnih zmesi. V zadnjem poglavju so predstavljeni novejši postopki ki obljubljajo še večji odstotek uporabljenega asfaltnega granulata.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: Recikliranje, voziščne konstrukcije, bituminizirane plasti, saržni postopek proizvodnje, neprekinjeni postopek izdelave.
  Število strani: 90
  Obseg in dodatki: 90 str., 2 pregl., 21 sl.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  izr. prof. dr. Jana Šelih331Mentor
  viš. pred. dr. Aleksander Srdić153Somentor
  Datum in ura zagovora: 30 november 2009
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4879201)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za operativno gradbeništvo (KOG)
  ID vnosa: 584
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/584

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...