Analiza obnašanja pokrova na odlagališču Leskovec Novo mesto (CeROD - Center za ravnanje z odpadki Dolenjske)

Rok Kovačič (2010) Analiza obnašanja pokrova na odlagališču Leskovec Novo mesto (CeROD - Center za ravnanje z odpadki Dolenjske). Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (4Mb)

  Povzetek

  V diplomski nalogi sem obravnaval stabilnost pokrova na Odlagališču nenevarnih odpadkov Leskovec v Novem mestu. Pokrov je pomemben del vsakega odlagališča v fazi zapiranja in po zaprtju, saj preprečuje infiltracijo voda v odlagališče in izhajanje snovi iz odlagališča v okolje. Za dolgoročno učinkovito delovanje pokrova je pomembna njegova stabilnost, ki se sčasoma lahko poslabša zaradi dvigovanja gladine podzemne vode v pokrovu in učinkov erozije. Načrtovanje in gradnjo pokrovov ureja relevantna okoljska zakonodaja ter pravilniki, ki določajo principe načrtovanja, gradnje, vzdrţevanja in opazovanje vplivov deponij na okolje. Predpisi se v posameznih drţavah razlikujejo, na splošno pa postajajo čedalje stroţji, tako glede kakovosti materialov kot izvedbe in nadzora nad izvedbo. V svojem delu sem analiziral stabilnost pokrova na odlagališču Leskovec ter dimenzioniral sidrni jarek za različne naklone breţin z upoštevanjem najnovejših nemških smernic EBGEO. Postopki, ki sem jih uporabil v diplomski nalogi so primerni tudi za uporabo pri načrtovanju zaščite breţin prometnic in v akumulacijskih bazenih hidroelektrarn.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: CeROD, pokrovni sistem, tesnilna plast, drenažna plast, GCL
  Število strani: 54
  Obseg in dodatki: 54 str., 9 pregl., 28 sl., 13 en., 2 pril.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  viš. pred. dr. Ana Petkovšek158Mentor
  Datum in ura zagovora: 29 januar 2010
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4888673)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za mehaniko tal z laboratorijem (KMTal)
  ID vnosa: 580
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/580

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...