Zasnova projekta dolgoročnega spremljanja premikov geotehničnih objektov na osnovi GNSS opazovanj

Peter Golob (2008) Zasnova projekta dolgoročnega spremljanja premikov geotehničnih objektov na osnovi GNSS opazovanj. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (4019Kb)

  Povzetek

  Diplomsko delo predstavlja celosten pristop k izvajanju geodetskega monitoringa premikov in deformacij naravnih in predvsem umetnih geotehničnih objektov. Naloga predstavlja metodologijo, analitične postopke, značilne temeljne pogoje in druge okoliščine za korektno izvedbo tovrstnih nalog. Posebej je izpostavljena izmera s tehnologijo GNSS, iz česar sledijo poudarki o karakteristikah geodetskih mrež, obdelave in postopkov pridobivanja rezultatov za ugotavljanje dejanskih prostorskih premikov oz. deformacij. Naloga vsebuje tudi praktičen primer, ki se nanaša na geodetski monitoring še ne docela zgrajenega avtocestnega odseka Razdrto – Vipava. Primer je omejen na oris pridobivanja podatkov s tehnologijo GNSS ter korakov in postopkov obdelave opazovanj GNSS do pridobitve prostorskih položajev, ki se v prostoru in času spreminjajo. Na tej podlagi se nadalje skušajo ugotoviti premiki in deformacije objektov na omenjenem AC-odseku.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: spremljanje premikov, geodetski monitoring, geotehnični objekti, deformacijska analiza, GNSS, načrtovanje mreže, projekt
  Število strani: 130
  Obseg in dodatki: 130 str., 8 pregl., 13 sl., 5 en.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  izr. prof. dr. Bojan Stopar123Mentor
  asist. mag. Oskar Sterle442Somentor
  Datum in ura zagovora: 03 junij 2008
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4081249)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za geodezijo > Katedra za matematično in fizikalno geodezijo ter navigacijo (KMFGN)
  ID vnosa: 557
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/557

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...