Določitev mej avtocestnega odseka Krška vas - Obrežje v katastrski občini 1301 Krška vas po končani gradnji

Aleš Škof (2008) Določitev mej avtocestnega odseka Krška vas - Obrežje v katastrski občini 1301 Krška vas po končani gradnji. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (1772Kb)

  Povzetek

  Diplomska naloga obravnava določitev mej ceste po končani gradnji avtocestnega odseka Krška vas-Obrežje, katastrska občina 1301 Krška vas. Predstavljen je postopek za izdelavo elaborata in elaborat za evidentiranje mej javne ceste v zemljiškem katastru kot del projekta za vpis novozgrajene ceste v uradne evidence. V prvi fazi naloga predstavlja zakonske osnove za določitev mej javne ceste, ki jih določajo Zakon o evidentiranju nepremičnin, Zakon o javnih cestah, Pravilnik o urejanju mej ter spreminjanju in evidentiranju podatkov v zemljiškem katastru in Pravilnik o vodenju vrst rabe zemljišč v zemljiškem katastru. Predstavljeni so pogoji in navodila o zamejičenju državnih cest. V drugi fazi naloga obravnava praktično izvedbo del geodetskega podjetja, ki so potrebna za izdelavo elaborata določitve mej javne ceste. Predstavljeno je programsko orodje SDMS, s katerim je elaborat izdelan, vključno s prilagoditvijo zemljiškokatastrskega prikaza v D48/GK, pripravljalna dela pred izvedbo meritev, opis instrumentov ter opis izvedbe meritev na terenu z različnimi metodami izmere. Predstavljena je transformacija izmere v državni koordinatni sistem D48/GK. Naloga predstavlja vsebino elaborata kot predpisuje Zakon o evidentiranju nepremičnin, s prikazom elaborata za določitev mej javne ceste avtocestnega odseka v katastrski občini 1301 Krška vas. Predstavljeni so digitalni podatki pred in po izvedbi določitve mej javne ceste ter zahteve za evidentiranje sprememb v zemljiškem katastru. Zaključni del naloge predstavlja analiza stanja parcel znotraj meje lokacijskega načrta pred in po določitvi mej javne ceste. Predstavljene so najpogostejše napake izvajalcev geodetskih storitev.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: katastrska izmera ceste, zemljiški kataster.
  Število strani: 87
  Obseg in dodatki: 87 str., 21 pregl., 32 sl., 3 pril.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  viš. pred. dr. Miran Ferlan26Mentor
  Miran BrumecSomentor
  Datum in ura zagovora: 18 september 2008
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4258657)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za geodezijo > Katedra za geoinformatiko in katastre nepremičnin (KGKN)
  ID vnosa: 555
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/555

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...