izpis_h1_title_alt

Optimizacija tehnologij mehanske obdelave odpadkov v CERO Ajdovščina : diplomska naloga
ID Rojko, Rok (Avtor), ID Drev, Darko (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (5,31 MB)
MD5: 10962C11DCC9ECFF614102AA381E703A
PID: 20.500.12556/rul/b289536f-4596-4cf7-a37d-4ec664a7bd9c

Izvleček
Odpadki se v razvitem svetu že dolgo ne smatrajo več kot snov, ki je neuporabna in jo je treba zavreči. V ta namen se sprejemajo predpisi, uredbe in direktive, ki upravljalcem odlagališč nalagajo, da je potrebno odpadke pred odlaganjem obdelati in iz njih pridobiti čim več snovi, ki so primerne za ponovno uporabo. V svetu so se v zadnjih letih pojavili različni načini obdelave odpadkov. Eden izmed njih je tudi mehansko biološka obdelava, ki je imela v preteklosti za cilj predvsem predpripravo odpadkov za odlaganje in zmanjšanje njihove teže in količine, v zadnjih letih pa se vedno bolj usmerja v predelavo za sekundarna goriva ter druge sekundarne surovine, ki jih je možno ponovno uporabiti. Cilj moje diplomske naloge je predstaviti in optimizirati tehnologije mehanske obdelave odpadkov v obratu CERA Ajdovščina, kjer se bo na novo gradila hala za mehansko obdelavo odpadkov. V teoretičnem delu je predstavljena zakonodaja na področju odpadkov, predstavljen je postopek mehansko biološke obdelave odpadkov. V praktičnem delu smo prikazali stanje deponije, vrsto tehnologije za mehansko obdelavo odpadkov v CERO Ajdovščina, ter le-to optimizirali.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:gradbeništvo, diplomska naloga, UNI, VOI, mehanska obdelava, biološka obdelava, sekundarno gorivo, SRF, RDF, komunalni odpadki
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FGG - Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[R. Rojko]
Leto izida:2015
Št. strani:XIII, 58 str., [19] str. pril.
PID:20.500.12556/RUL-73240 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:7292257 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:29.10.2015
Število ogledov:3834
Število prenosov:611
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Optimization of mechanical waste treatment technologies at CERO Ajdovščina
Izvleček:
For a long time, the developed world no longer regards waste as a substance that is useless and should be discarded. Thus, rules, regulations and directives are issued which require for the landfill manager to treat waste before its disposal and to obtain as much substance from it which can later be reused. In recent year, the world has seen different ways of processing waste. One of them is a mechanical biological treatment. In the past, it served mainly to prepare waste for disposal and to reduce its weight and volume, but has been in the recent years increasingly focused on the treatment of secondary fuels and other secondary raw materials that can be reused. The aim of my diploma thesis is to introduce and optimize the technology of mechanical treatment in CERO Ajdovščina where a new hall for mechanical treatment will be built. The theoretical part presents the legislation on waste and the process of mechanical biological treatment. The practical part presents the state of the landfill, the type of technology for mechanical treatment in CERO Ajdovščina and its optimization.

Ključne besede:graduation thesis, mechanical treatment, biological treatment, secondary fuel, SRF, RDF, municipal waste

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj