Projektiranje tipičnih armiranobetonskih konstrukcij in elementov v skladu s standardom EC 2

Uroš Muženič (2006) Projektiranje tipičnih armiranobetonskih konstrukcij in elementov v skladu s standardom EC 2. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (3401Kb)

  Povzetek

  V nalogi so prikazani primeri projektiranja konstrukcijskih elementov, ki so tipični za stavbe in sicer po končni verziji standarda SIST EN 1992-1-1 Evrokod 2: Projektiranje betonskih konstrukcij - Del 1-1: Splošna pravila in pravila za stavbe, ki je v Sloveniji stopil v veljavo leta 2005. Poleg določil standarda EC2 so upoštevana tudi določila zadnjih verzij standarda Eurokod 0 in Evrokod 1, ki sta ravno tako že v veljavi in s katerima so, med ostalim, predpisane različne vrednosti za vplive na konstrukcijah in načini njihovega kombiniranja, ki so uporabljeni v nalogi. Diplomska naloga je vsebinsko razdeljena na pet delov. Vsak del obravnava enega ali več tipičnih vrst konstrukcijskih elementov. Vsak primer je razdeljen na 3 dele. V prvem, osnovnem delu je prikazan osnovni potopek projektiranja posameznih konstrukcijskih elementov. Drugi del vsebuje ustrezne armaturne načrte. Tretji del, ki je podan v ustrezni prilogi na koncu naloge, pa vsebuje opis in prikaz alternativnih načinov projektiranja, ki so običajno bolj kompleksni od tistega, ki je prikazan v osnovnem delu. V prilogi so, v primerih ko je to smotrno, prikazane tudi razlage uporabljenih postopkov ali primerjave rezultatov različnih metod. Naloga vsebuje naslednje primere: a) Kontinuirni nosilec s prečnim prerezom T oblike, b) Vitek steber, c) Plošča, podprta z gredami in armiranobetonski okvir, d) Gobasta plošča in e) Kratka konzola Na koncu naloge je v zaključkih podanih nekaj razlag in komentrajev k standardu EC2.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: standard Evrokod 2, nosilec, uklon, plošča, preboj
  Število strani: 134
  Obseg in dodatki: 134 str., 27 pregl., 73 sl.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  izr. prof. dr. Tatjana Isaković38Mentor
  prof. dr. Matej Fischinger28Somentor
  Datum in ura zagovora: 28 september 2006
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=3321953)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za konstrukcije in potresno inženirstvo (KKPI)
  ID vnosa: 509
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/509

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...