Vpliv vrste polimerne disperzije na mehanske in fizikalne lastnosti sanacijskih malt in betonov

Damjan Golob (2007) Vpliv vrste polimerne disperzije na mehanske in fizikalne lastnosti sanacijskih malt in betonov. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (2446Kb)

  Povzetek

  V okviru diplomske naloge smo študirali vpliv treh različnih polimernih disperzij na mehanske in fizikalne lastnosti materialov s polimerno-cementnim vezivom pri različnih polimerno/cementnih razmerjih (0,05, 0,075 in 0,1). Materiali s polimerno-cementnim vezivom so bili izdelani z dvema različnima vrstama agregata in z dvema različnima običajnima cementoma. Zaradi velikega števila spremenljivk, smo preiskave opravili na maltah. Tako smo najprej določili 24 različnih receptur maltnih mešanic, na katerih smo opravili različne preiskave. Na svežih mešanicah smo določali konsistenco z razlezom, poroznost in prostorninsko maso, na strjenih maltah pa njihovo tlačno in upogibno trdnost pri dveh različnih negah (suhi in mokri). Sledile so preiskave krčenja zaradi sušenja in preiskave vpijanja vode, na koncu pa smo ocenili še spremembo upogibne in tlačne trdnosti malt zaradi predhodne izpostavitve ciklom zmrzovanje/tajanje.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: polimer, polimerna disperzija, tlačna trdnost, upogibna trdnost, zmrzovanje/tajanje, krčenje, vpijanje vode, malta
  Število strani: 69
  Obseg in dodatki: 69 str., 5 pregl., 31 slik, 11 en.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  izr. prof. dr. Violeta Bokan-Bosiljkov169Mentor
  Datum in ura zagovora: 17 december 2007
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=3856993)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za preskušanje materialov in konstrukcij (KPMK)
  ID vnosa: 43
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/43

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...