Evidentiranje nepremičnin v Republiki Sloveniji

Goran Denša (2009) Evidentiranje nepremičnin v Republiki Sloveniji. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (673Kb)

  Povzetek

  Pričujoče diplomsko delo obravnava razvoj evidenc nepremičnin na ozemlju današnje Republike Slovenije. V prvem delu je opisan zgodovinski razvoj evidentiranja nepremičnin nasploh, nato pa sledi konkretnejši pregled razvoja nepremičninskih evidenc v Republiki Sloveniji po razpadu Jugoslavije. Na ta razvoj je ključno vplival proces pribliţevanja Slovenije polnopravnemu članstvu v Evropski uniji, saj je morala Slovenija svoja prizadevanja v zvezi s posodobitvijo evidentiranja nepremičnin uskladiti s smernicami na območju celotne Evropske unije. Primeri takih korenitih vsebinskih in organizacijskih reform temeljnih nepremičninskih evidenc so trije projekti s ciljem posodobitve evidentiranja nepremičnin v Republiki Sloveniji, ki so v veliki meri usklajeni s priporočili v okviru evropske direktive INSPIRE. O rezultatih teh projektov za posodobitev evidentiranja nepremičnin v Sloveniji je govora v zadnjem poglavju tega diplomskega dela, pri čemer je ključna ugotovitev ta, da vsi cilji v okviru omenjenih projektov še niso bili doseţeni in da delovanje nepremičninskih evidenc na območju Republike Slovenije še ni optimalno.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: zemljiški kataster, zemljiška knjiga, posodobitev evidentiranja nepremičnin, povezovanje nepremičninskih evidenc, združevanje nepremičninskih evidenc, direktiva INSPIRE
  Število strani: 76
  Obseg in dodatki: 76 str., 1 pregl.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  viš. pred. dr. Miran Ferlan26Mentor
  Datum in ura zagovora: 26 marec 2009
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4560993)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za geodezijo > Katedra za geoinformatiko in katastre nepremičnin (KGKN)
  ID vnosa: 426
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/426

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...