Projektiranje armiranobetonske stropne konstrukcije v montažnem armiranobetonskem objektu

Miha Jereb (2009) Projektiranje armiranobetonske stropne konstrukcije v montažnem armiranobetonskem objektu. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (3266Kb)

  Povzetek

  Diplomska naloga obravnava projektiranje toge šipe (diafragme) v stropni konstrukciji v armiranobetonski montažni izvedbi ter dimenzioniranje elementov, ki so sestavni deli stropne konstrukcije na mejno stanje nosilnosti in mejno stanje uporabnosti skladno z evropskim standardom Evrokod, z izjemo prednapetih votlih plošč. Tlorisne dimenzije objekta znašajo 36,0 m krat 15,5 m, višina pa je 9,7 m. Skozi medetažno konstrukcijo poteka stopniščno jed- ro, ki je postavljeno ekscentrično. Vertikalni nosilni elementi so armiranobetonski stebri dimenzij 50/50 cm, ki so vpeti v AB točkovne čašaste temelje. Za nosilno konstrukcijo strehe so postavljeni AB dvokapni strešni nosilci. Medetažna stropna konstrukcija sestoji iz dveh polj prednapetih votlih plošč dolžine 7,5 m in debeline 0,2 m. Plošče nalegajo na obodne L nosilce, dimenzij 65/45 cm in na sredinske T nosilce dimenzij 80/60 cm. Lokacija, na kateri se objekt nahaja je v Ljubljani, s projektnim pospeškom tal 0,25g, tla so kategorije B z nosilnostjo 250 kN/m2 . Vetrovna cona je 1, za projektno hitrost vetra vzame- mo 25 m/s, kategorija tal pa je 3. Koristna obtežba je za vse površine enaka in sicer 3 kN/m2 . Nosilna konstrukcija je izdelana iz betona C 35/45 in armirana z jeklom S 500.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: diafragma, strop, dimenzioniranje, razpoke, pomiki
  Število strani: 103
  Obseg in dodatki: 103 str., 53 sl., 3 pregl.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  doc. dr. Jože Lopatič69Mentor
  doc. dr. Sebastjan Bratina242Somentor
  Datum in ura zagovora: 05 november 2009
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4787553)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za masivne in lesene konstrukcije (KMLK)
  ID vnosa: 399
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/399

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...