Zasnova ureditve prometa in prometnih površin v Gornjem Gradu po izgradnji obvoznice

Albina Haberman (2010) Zasnova ureditve prometa in prometnih površin v Gornjem Gradu po izgradnji obvoznice. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (4Mb)

  Povzetek

  V zadnjih desetletjih se je promet zelo povečal in trendi kažejo, da je rast vse hitrejša. Vse to je posledica vse večjih potreb ljudi po dnevnih migracijah. Za dnevno migracijo je najprimernejši cestni promet z lastnimi vozili, ker se z njimi v zelo kratkem času pripeljemo v neposredno bližino našega cilja. To ima za posledico drastično povečanje prometa in zmanjšanje varnosti v prometu. Sedanje prometno stanje skozi naselje Gornji Grad ima številne slabosti. Pojavljata se vsaj dva glavna problema. To sta ogrožana prometna varnost nemotoriziranih udeležencev, predvsem otrok in starejših, ter pomanjkanje parkirnih mest, kar ima največkrat za posledico nepravilno parkiranje in s tem zmanjšanje preglednosti. V nalogi je predstavljena trasa že projektirane obvoznice mimo naselja Gornji Grad ter ureditev prometa in prometnih površin skozi naselje po izgradnji obvoznice. Obvoznica, na katero bo preusmerjen ves tranzitni in daljinski promet, bo razbremenila centralni del naselja ter rešila problematiko prepletanja vseh prometnih funkcij. Sproščeno jedro kraja bo treba prilagoditi predvsem za peš in kolesarski promet in zagotoviti dostopnost z motornimi vozili do ključnih objektov družbene rabe v kraju. Predstavljene so rešitve sprememb opuščene na državni cesti po odsekih.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: prometne površine, varnost v prometu, normalni prečni profil, obvoznica, površine za mirujoči promet, urbanizem
  Število strani: 53
  Obseg in dodatki: 53 str., 60 sl., 7 pregl.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  doc. dr. Alojzij Juvanc47Mentor
  Datum in ura zagovora: 17 december 2010
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=5220705)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  ID vnosa: 385
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/385

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...