Vodnogospodarske osnove in podrobnejši načrt upravljanja z vodami za porečje reke Dravinje

Anja Hrastelj (2007) Vodnogospodarske osnove in podrobnejši načrt upravljanja z vodami za porečje reke Dravinje. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (7Mb)

  Povzetek

  Diplomsko delo obravnava vire nevarnosti na porečju reke Dravinje. Naloga je razdeljena na tri dele. Prvi del naloge predstavlja teoretične in pravne osnove, drugi del bolj podrobno opisuje porečje reke Dravinje, tretji del pa zajema praktični primer uporabe zbranih podatkov. Prvi sklop predstavljajo pravni, prostorski in vodarski vidiki urejanja voda, predstavitev programske opreme ArcGIS, s katero so bile izdelane grafične priloge, ter predstavitev podlag za primere poizvedb. Večina potrebnih podatkov, za izdelavo kart in Tabele poizvedb, je pridobljenih s spletnih strani lastnikov ali skrbnikov podatkov. Nekateri podatki, ki so bili zanimivi za nalogo, pa so povzeti po tabelah in obstoječih kartah. Pri tem so njihove lokacije zgolj informativne. V drugem delu sledi bolj podroben opis porečja reke Dravinje. Viri nevarnosti so zbrani v Tabeli poizvedb z aktivnimi povezavami. Omenjena tabela nam služi za to, da v primeru okoljske nesreče lažje in hitreje določimo potencialnega onesnaževalca oziroma povzročitelja onesnaženja. Tretji del naloge predstavlja uporabo zbranih podatkov v treh izmišljenih primerih okoljskih nesreč. Na koncu sledijo še ugotovitve in predstavitev možnosti za nadaljevanje. V prilogah so priložene tabele in grafične priloge, ki bolj podrobno prikazujejo in opisujejo posamezne podatke.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: ArcGIS, Dravinja, IPPC, onesnaževalci, viri nevarnosti, vodnogospodarske osnove
  Število strani: 67
  Obseg in dodatki: 67 str., 9 pregl., 12 sl.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  prof. dr. Franc Steinman122Mentor
  doc. dr. Primož Banovec232Somentor
  Datum in ura zagovora: 12 julij 2007
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=3677281)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za operativno gradbeništvo (KOG)
  Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za okoljsko gradbeništvo > Katedra za mehaniko tekočin z laboratorijem (KMTek)
  ID vnosa: 378
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/378

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...