Vpliv raziskovalnega rova na gradnjo dvopasovnega predora Šentvid

Peter Jemec (2006) Vpliv raziskovalnega rova na gradnjo dvopasovnega predora Šentvid. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (24Mb)

  Povzetek

  Diplomsko delo obravnava vpliv predhodne gradnje raziskovalnega rova na kasnejšo gradnjo dvopasovnega predora. Delo se navezuje na dejansko izvedena dela v predoru Šentvid. V uvodu povzame vsebino, opiše problem ter pojasni namene in cilje. V nadaljevanju je predstavljen predorski sistem Šenvid vključno z raziskovalnim rovom in geloškimi pogoji gradnje. Opisana je uporabljena metoda gradnje, principi in klasifikacija. Delo vsebuje še zaključke iz literature iz tega področja. Na kratko je opisan uporabljeni programski paket s karakteristikami vseh bistvenih uporabljenih materialov in konstitutivnimi modeli. Računsko delo se prične z dvodimenzionalnimi analizami vplivov mreže, obtežne funkcije, hribinskih karakteristik, konstitutivnih modelov in računske natančnosti. Nadaljuje se s tridimenzionalnimi analizami, kjer so predstavljene vse bistvene spremembe okolne hribine ob gradnji predora ter vplivi na oblogo predora in raziskovalnega rova. Za analizo vpliva rova na dvopasovni predor sledijo štirje računi v dveh zelo različnih hribinskih pogojih. Poleg samih rezultatov s primerjavami in zaključkom, najdemo v delu tudi več drugih uporabnih rezulatov in spoznanj. Vpliv rova se z uporabljenimi predpostavkami izkaže za minimalnega. Ob uporabi drugih materialnih modelov, variranju nadkritja, predvsem pa velikosti izkopa, pa bi vpliv manjšega izkopa na večjega verjetno bil večji.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: raziskovalni rov, dvopasovni predor, izkop predora, podpiranje, pomiki, notranje statične količine, numerična analiza
  Število strani: 190
  Obseg in dodatki: 190 str., 7 pregl., 123 sl., 90 pril.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  izr. prof. dr. Janko Logar67Mentor
  Angelo ŽigonSomentor
  Datum in ura zagovora: 19 april 2006
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=3125601)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za mehaniko tal z laboratorijem (KMTal)
  ID vnosa: 361
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/361

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...