Primerjava programov za analizo in dimenzioniranje konstrukcij

Iztok Zajc (2009) Primerjava programov za analizo in dimenzioniranje konstrukcij. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (5Mb)

  Povzetek

  V diplomski nalogi primerjam rezultate analize in dimenzioniranja s programoma SAP2000 v.12 in Tower 5.5 na primeru enostavne konzolne stene in šest etažne stavbe. V prvem delu diplomske naloge sta opisani obe konstrukciji in obtežba, ki bi v času življenjske dobe lahko delovale nanju. Kljub majhnemu delež opečnih polnil v šest etažni stavbi, sem se lotil vpliva prisotnosti oz. neprisotnosti opečnih polnil na obnašanje celotne konstrukcije in njenih konstrukcijskih elementov. Sledi primerjava med programoma Tower 5.5 in SAP2000 v.12. Z enostavnim modelom konzolne stene, pri kateri sem želel primerjati globalno obnašanje konstrukcije, notranje statične količine in količino armature, sem se spoznal z obema programoma in ugotavljal morebitne razlike v rezultatih med njima. To mi je pomagalo pri lažjem razumevanju dobljenih rezultatov za šest etažno stavbo. Tudi za ta primer sem primerjal globalno obnašanje konstrukcije, notranje statične količine in količino armature. Dobljeni rezultati notranje statičnih količin so za obe konstrukciji zelo podobni, večja razlika pa se pojavi pri dimenzioniranju konstrukcijskih elementov. Kvaliteto izračunov prereza armature, dobljenih s programoma, sem preveril tudi po metodi mejnih stanj.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: analiza konstrukcije, dimenzioniranje konstrukcije, opečna polnila, armiranobetonska konstrukcija, konzolna stena, SAP2000, Tower
  Število strani: 109
  Obseg in dodatki: 109 str., 24 pregl., 100 sl., 46 en.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  izr. prof. dr. Matjaž Dolšek216Mentor
  Datum in ura zagovora: 20 april 2009
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4649313)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za konstrukcije in potresno inženirstvo (KKPI)
  ID vnosa: 346
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/346

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...