Pregled in primerjalna analiza digitalnih zračnih fotogrametričnih snemalnih sistemov

Mojca Tamše (2010) Pregled in primerjalna analiza digitalnih zračnih fotogrametričnih snemalnih sistemov. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (3819Kb)

  Povzetek

  V diplomski nalogi so podrobneje predstavljeni trije najpomembnejši digitalni zračni fotogrametrični snemalni sistemi, njihova primerjalna analiza ter stanje te tehnologije na območju Slovenije. Digitalna tehnologija se iz dneva v dan bolj razvija, kar se zelo pozna tudi pri digitalnih zračnih posnetkih, ki so zmeraj bolj v uporabi. Prvotno so se največ uporabljali za izdelavo digitalnih topografskih kart, danes je pa pretežna uporaba usmerjena na izdelavo digitalnega ortofota, ki se uporablja na različnih področjih. V nalogi so najprej predstavljene glavne značilnosti, vrste, sestava in principi delovanja digitalnih zračnih snemalnih sistemov. Nato je v celoti opisan celoten potek od planiranja snemanja do njegove izvedbe. V nadaljevanju so podrobneje opisani vsi trije najpogosteje uporabljeni digitalni snemalni sistemi posebej ter njihova primerjalna analiza. Na koncu je izdelana analiza stanja te tehnologije na območju Slovenije, ki je bila izdelana na osnovi intervjujev.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: fotogrametrija, digitalni zračni sistemi, Intergraph DMC, Leica ADS, Vexcel UltraCamD, primerjalna analiza, sistemi v Sloveniji, intervju
  Število strani: 59
  Obseg in dodatki: 59 str., 44 sl., 8 pregl., 2 en.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  doc. dr. Mojca Kosmatin Fras221Mentor
  Datum in ura zagovora: 22 junij 2010
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=5066849)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za geodezijo > Katedra za kartografijo, fotogrametrijo in daljinsko zaznavanja (KKFDZ)
  ID vnosa: 281
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/281

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...