Celostna zasnova objektov kot integrirano projektno delo

Matic Ožbolt (2008) Celostna zasnova objektov kot integrirano projektno delo. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (14Mb)

  Povzetek

  V diplomski nalogi je predstavljen integriran način pristopa k celostni zasnovi objektov. Opisan je pojem celostne zasnove konstrukcij. Podane so bistvene komponente zasnove in njihova vloga pri celostni zasnovi konstrukcij. Podrobno so opredeljeni cilji celostne zasnove ter njihova vloga pri celostni zasnovi. Natančneje je opisana tudi trajnostna gradnja kot ena izmed ključnih smernic razvoja gradnje objektov v prihodnosti. Sledi opis vlog strokovnjakov, ki naj bi predstavljali jedro ekipe načrtovalcev za celostno zasnovo. Kot glavni način pristopa k celostni zasnovi objektov je predstavljeno integrirano projektno delo. Podana je primerjava med integriranim pristopom k načrtovanju objektov in pristopom, ki se uporablja v praksi. Ključnega pomena je tim strokovnjakov, ki od samega začetka sodeluje pri nastajanju projekta. Podrobno je opisan proces celostne zasnove, principi sodelovanja strokovnjakov ter principi interdisciplinarnega dela, ki naj bi vodili ekipo k najboljšim rezultatom. Natančno so določene tudi faze zasnove in naloge, ki morajo biti obravnavane oz. rešene v posamezni fazi. Kot primer integriranega pristopa k celostni zasnovi objektov je podan primer iz projektnega študija PBL Stanford. PBL je učni primer integriranega pristopa k zasnovi konstrukcij, ki obravnava zasnovo konstrukcije iz različnih zornih kotov. Predstavljen je potek integriranega procesa v okviru gradbenega projekta univerzitetnega objekta, ki je bil izdelan v sodelovanju med študenti fakultet v ZDA, Nemčiji in Sloveniji.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: celostna zasnova objektov, cilji celostne zasnove, trajnostna gradnja, integrirano projektno delo, projektni študij PBL Stanford
  Število strani: 150
  Obseg in dodatki: 150 str., 11 pregl., 46 sl.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  izr. prof. dr. Tatjana Isaković38Mentor
  viš. pred. dr. Tomo Cerovšek250Somentor
  Datum in ura zagovora: 30 oktober 2008
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4541537)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za gradbeno informatiko (KGI)
  Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za konstrukcije in potresno inženirstvo (KKPI)
  ID vnosa: 215
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/215

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...