Priprava strokovnih podlag za strategije prostorskega razvoja poslovno industrijske cone Celje vzhod

Petra Novak (2006) Priprava strokovnih podlag za strategije prostorskega razvoja poslovno industrijske cone Celje vzhod. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (19Mb)

  Povzetek

  Občine po Sloveniji pripravljajo nove prostorske akte na lokalnem nivoju. Najbolj splošen prostorski akt na lokalnem/občinskem nivoju je strategija prostorskega razvoja občine. S pripravo tega akta se ukvarja tudi Mestna občina Celje. Poslovno industrijska cona Celje vzhod predstavlja specifično območje znotraj občine, ki je močno izpostavljeno gospodarskemu razvoju. Za omenjeno območje so bile izdelane nekatere analize, ki jih določa Pravilnik o podrobnejši vsebini, obliki in načinu priprave strategije prostorskega razvoja občine ter vrstah njenih strokovnih podlag. V diplomski nalogi je izdelana analiza stanja, na kratko sta povzeti analiza privlačnosti in analiza ranljivosti, izdelana pa je bila tudi podrobnejša analiza prostorski izvedbenih aktov na obravnavanem območju. Na osnovi analiz so v nadaljevanju izdelana izhodišča za pripravo posameznih zasnov, ki so del strategije prostorskega razvoja občine. Izhodišča so kartografsko predstavljena in izdelana s podrobnostjo, ki ustreza tudi izdelavi urbanistične zasnove znotraj strategije prostorskega razvoja občine. Na kratko so podane še usmeritve za zagotavljanje opremljanja zemljišč ter izdelavo novih prostorskih izvedbenih aktov.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: Poslovno industrijska cona, strategija prostorskega razvoja, analiza stanja, izhodišča za posamezne zasnove.
  Število strani: 108
  Obseg in dodatki: 108 str., 18 pregl., 17 sl.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  prof. dr. Andrej Pogačnik96Mentor
  viš. pred. mag. Mojca Foški220Somentor
  Datum in ura zagovora: 18 december 2006
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=3454561)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za geodezijo > Katedra za prostorsko planiranje (KPP)
  ID vnosa: 181
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/181

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...