Idejna študija odvajanja in čiščenja odpadnih voda v naseljih Prekopa, Stopnik in Čeplje

Apolonija Lebeničnik (2010) Idejna študija odvajanja in čiščenja odpadnih voda v naseljih Prekopa, Stopnik in Čeplje. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (44Mb)

  Povzetek

  Predmet naloge so naselja Prekopa, Stopnik in Čeplje v občini Vransko. Za omenjena naselja so podrobno predstavljene idejne projektne rešitve odvajanja in čiščenja odpadnih voda. Analizirala sem sledeče variante: VARIANTA I: kanalizacijski sistemi s posameznimi malimi čistilnimi napravami (kanalizacijski sistem Prekopa, kanalizacijski sistem Stopnik in kanalizacijski sistem Čeplje), VARIANTA II: kanalizacijski sistem z več skupnimi malimi čistilnimi napravami (kanalizacijski sistem Prekopa-Čeplje in kanalizacijski sistem Stopnik) in VARIANTA III: kanalizacijski sistem s skupno malo čistilno napravo (kanalizacijski sistem Prekopa-Stopnik-Čeplje). Predstavljeni so postopki, način zasnove in izgradnje fekalnega kanalizacijskega sistema z vsemi spremljajočimi objekti. Posebej je prikazan hidravlični izračun fekalne kanalizacije in opisane variante rešitve odvajanja padavinske vode glede na obstoječe stanje. V zadnjem delu so izračunani stroški izgradnje, obratovanja in vzdrževanja posameznega sistema, ter na podlagi stroškovne analize izbrana racionalno in ekonomsko najbolj primerna varianta.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: fekalni kanalizacijski sistem, zasnova, hidravlični izračun, kanalizacijski sistem za padavinske vode, investicijski stroški, obratovalni stroški, vzdrževalni stroški, stroškovna primerjava
  Število strani: 102
  Obseg in dodatki: 102 str., 16 pregl., 10 sl., 35 pril.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  izr. prof. dr. Jože Panjan85Mentor
  asist. dr. Mario Krzyk205Somentor
  Datum in ura zagovora: 23 junij 2010
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=5063009)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za okoljsko gradbeništvo > Katedra za mehaniko tekočin z laboratorijem (KMTek)
  Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za okoljsko gradbeništvo > Inštitut za zdravstveno hidrotehniko (IZH)
  ID vnosa: 158
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/158

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...