Gradnja pomola III v Luki Koper

Boris Bruderman (2010) Gradnja pomola III v Luki Koper. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (3663Kb)

  Povzetek

  Luka Koper, d.d. v večnamenskem koprskem pristanišču izvaja pristaniške in logistične storitve. Njena osnovna dejavnost je izvajanje pretovornih in skladiščnih storitev za vse vrste blaga, vizija pa postati vodilni pristaniški in logistični sistem za države srednje Evrope. Od leta 1957, ko so v Kopru začeli poglabljati dno in priveza prve ladje leto in pol kasneje, pa do leta 2008 se je pretovor povečal na 16 milijonov ton. Nenehen razvoj in posodabljanje pristaniške in logistične dejavnosti zahteva načrtovanje in gradnjo nove infrastrukture. Eden izmed načrtovanih projektov je tudi graditev pomola III, ki bo služil za pretovor enega milijona kontejnerjev letno. V diplomski nalogi bom preučil že znane in največkrat uporabljene tipe pomolov in terminalov ter način njihove gradnje. S pomočjo geotehničnih terenskih in laboratorijskih raziskav bom določil značilne geotehnične profile, nivo trdnih plasti in računske vrednosti nekaterih ostalih karakteristik temeljnih tleh. Na podlagi ugotovitev bom izbral tri za gradnjo na predvidenem območju primerne vrste pomolov, ter pri dveh izmed njih opravil stabilnostno analizo. Varnost pred porušitvijo bom preverjal tako za obstoječe stanje, posamezne faze gradnje, kot tudi za končno stanje. Omenjene izračune bom opravil s programsko opremo Rocscience Slide 5.0 ter programsko opremo Plaxis 8.6. V zaključku diplomske naloge bom podal ugotovitve, ki temeljijo na izračunih, in predlagal izvedbo izbranega tipa pomola.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: pomol, terenske raziskave, reful, nasip, preobtežba, vertikalne drenaže, analiza stabilnosti, faktor varnosti
  Število strani: 76
  Obseg in dodatki: 76 str., 2 pregl., 52 sl., 39 en., 7 pril.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  izr. prof. dr. Janko Logar67Mentor
  Datum in ura zagovora: 06 april 2010
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4962657)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za mehaniko tal z laboratorijem (KMTal)
  ID vnosa: 157
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/157

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...