Analiza obnašanja mostu iz armirane plastike

David Antolinc (2008) Analiza obnašanja mostu iz armirane plastike. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (2054Kb)

  Povzetek

  V diplomski nalogi obravnavamo analizo obnašanja mostne konstrukcije iz armirane plastike. Na začetku naloge so predstavljeni kompoziti oz. armirane plastike in njihova uporaba. Temu sledi pregled mostov iz armirane plastike (FRP-jev), ki so že zgrajeni in v fazi uporabe. Za razumevanje rezultatov in obnašanja konstrukcije je na kratko opisana teorija laminatnih kompozitnih konstrukcij od nivoja mikromehanike pa vse do globalne analize celotne konstrukcije. Analiza mostne konstrukcije je bila izvedena v programu SAP 2000. Konstrukcija je modelirana s »Shell-layered« ploskovnimi končnimi elementi, saj nam omogočajo kontrolo napetosti po posameznih plasteh. Na osnovi parametrične analize je najprej izmed treh različnih tipov prečnih prerezov izbran najugodnejši. Na koncu je izvedena še optimizacija izbranega prereza glede na konstrukcijsko višino. Zaradi izredno lahke in sorazmeroma toge konstrukcije ima obravnavani most zelo dobre dinamične karakteristike. Za dimenzioniranje obravnavanega mostu je merodajno mejno stanje uporabnosti.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: armirana plastika, karbonska vlakna, steklena vlakna, matrica, tankostenski laminatni škatlasti nosilec, sendvič plošča, laminat, kompozit, FRP-Fiber Reinforced Polymers
  Število strani: 120
  Obseg in dodatki: 120 str., 28 pregl., 86 sl., 89 en.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  prof. dr. Roko Žarnić148Mentor
  doc. dr. Vlatko Bosiljkov511Somentor
  Datum in ura zagovora: 09 september 2008
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=4262241)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Katedra za preskušanje materialov in konstrukcij (KPMK)
  ID vnosa: 133
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/133

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...