Potrebe in možnosti za uvajanje javno-zasebnega partnerstva na področju komunalnih dejavnosti

Romeo Palčič (2008) Potrebe in možnosti za uvajanje javno-zasebnega partnerstva na področju komunalnih dejavnosti. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Prenos (1111Kb)

  Povzetek

  Diplomska naloga obravnava tematiko uvajanja javno-zasebnih partnerstev na področju komunalnih dejavnosti s posebnim poudarkom na dejavnostih oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadne vode in ravnanja z odpadki. Obravnavanje tematike se prične z opisom splošnih značilnosti javno-zasebnih partnerstev in razlogov njihovega uvajanja. Opisu komunalnih dejavnosti in njihovih značilnosti je namenjeno tretje poglavje, kateremu sledijo še ugotovitve glede dejanskih investicijskih potreb na omenjenih področjih. Peto poglavje opisuje javno-zasebna partnerstva kot način privatizacije, pri čemer razvršča posamezne oblike glede na zakonsko razvrstitev Zakona o javno-zasebnem partnerstvu, kateremu je namenjeno šesto poglavje. To zajema tudi primerjalno analizo med omenjenim zakonom in Zakonom o gospodarskih javnih službah ter analizo zahtevanega lastninskega preoblikovanja javnih podjetij. Sedmo poglavje omenja problematiko financiranja komunalnega gospodarstva, ki se jo skuša reševati s privatizacijo. Sledijo še nekatere evropske in slovenske izkušnje z javno-zasebnimi partnerstvi, vključno s poraznim slovenskim projektom Centralne čistilne naprave Maribor.

  Vrsta dela: Visokošolsko delo (Diplomska naloga)
  Ključne besede: javno-zasebno partnerstvo, JZP, komunalne dejavnosti, komunalno gospodarstvo, organizacijske oblike, javno podjetje, koncesije
  Število strani: 161
  Obseg in dodatki: 161 str., 9 pregl., 5 sl.
  Jezik vsebine: slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Ime in priimekIDFunkcija
  izr. prof. dr. Albin Rakar106Mentor
  Datum in ura zagovora: 31 januar 2008
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50057&select=(ID=3996769)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
  Katedre: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo > Oddelek za gradbeništvo > Inštitut za komunalno gospodarstvo (IKG)
  ID vnosa: 127
  URI: http://drugg.fgg.uni-lj.si/id/eprint/127

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa

  Prenosi dokumenta

  Še več statistike za to delo...